英语答案

第一部分

一听力

1.C 2B 3.A 4C 5.A 6C 7.B 8A 9.A 10.C 11.B 12B 13.C 14.A 15.B 16.B 17.A 18.C 19.A 20.B

二、选择题

21,D 22,B 32B 24,C 25,C 26D 7C 28,C 29B 30C 31-35DDDDC

三,完形填空

36-50 AACDB ADCAB DCBDC

四阅读理解

51-53ACB 54-58DCCDA 59-60BC

第二部分

- 一、阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。
- 61.has been approved; 62.evidence;63.more effective;64.suffering;
- 65.or;66.as;67.which/that;68.using;69.needles;70.beneficial.
- 二、任务型阅读
- 71. Tips/Suggestions/Advice 72. goal/plan 73. surprise 74. improved
- 75.sleeping 76.connection/links/relations 77.perfect 78.regularly
- 79. Practicing/Practising 80. chance/opportunity
- 三、作文

范文:

It is said that a chemical factory will be built near our school soon.(高分句型一) Most students,including myself,are against this plan.We do think it will do us more harm than good.Although it will bring in a lot of money for our city,there are other things to consider besides money. With lots of waste water to be poured,the drinking water will be badly polluted.(高分句型二) The air over our city will be polluted by the poisonous gas too.We will never be able to breathe fresh air.How can we live here any longer.Last but not least,the site of the factory has been the only place where we students play games and have sports after school.(高分句型三) Where would we go if it were occupied?

参考答案: 1-5: CBACA 6-10: CBAAC 11-15: BBCAB 16-20: BACAB

录音原文及答案解析:

Text 1

W: What are we going to get for Lydia's birthday?

M: How about a pair of running shoes?

W: You know she hates doing exercise.

M: Then I guess we can buy her a birthday cake.

1. 答案为 C。此题为主旨大意题,略有难度。根据材料中男士和女士的对话内容,可知此对话的主旨是讨论为 Lydia 买什么生日礼物,故选 C。

Text 2

M: Excuse me. Do you have time to help take a picture of us?

W: Oh, I'm sorry. I've got to catch a bus.

M: That's OK.

2. 答案为 B。此题为简单的行为推断题。根据材料中女士的话"I've got to catch a bus."可推知女士要去赶公交车,故选 B。

Text 3

M: It really annoys me when Kate calls her friends during office hours.

W: If I were you, I would tell her to stop.

M: Maybe you're right. I will talk to her sometime.

3. 答案为 A。此题为事实细节题,难度不大。根据材料中女士的话"If I were you, I would tell her to stop."可知女士建议男士告知 Kate 停止在工作时间给朋友们打电话,故选 A。

值得注意的是,女士使用的是通常用来提建议的虚拟句式。

Text 4

M: Here's the menu, Madame. Would you like something to drink?

W: Yes, please. May I see the wine list?

M: Certainly. Here you are.

4. 答案为 C。此题为地点推断题,略有难度。根据材料中的关键词 menu, drink, wine list 可推知此对话发生在饭店, 故选 C。错误选项 A 来自材料中女士所说"May I see the wine list?" 的语音干扰。

Text 5

M: We need to have some fresh air. Do you mind my opening the window?

W: As a matter of fact, I'm feeling a bit cold.

5. 答案为 A。此题为观点态度题,略有难度。材料中男士问"Do you mind my opening the window?"女士回答道 "As a matter of fact, I'm feeling a bit cold."可推知女士希望男士不要开窗户,故选 A。

Text 6

M: Guess what I'll be doing this summer?

W: What?

M: I'm going to work at the Riverside Hotel.

W: What exactly will you be doing?

M: Let's see. I'll be doing some small repairs inside and outside the hotel. I'll be cutting grass and taking care of the flowers.

W: Sounds interesting. What's the pay?

M: Well, uh...about fifteen dollars an hour, five hours a day, and Sunday free.

W: That's good money. What are you going to do with it?

M: I'll pay for the textbooks for next term.

6. 答案为 C。此题为简单的事实细节题。根据材料中男士的话 "I'm going to work at the Riverside Hotel." 可知答案选 C。

7. 答案为 B。此题为事实细节题。根据材料中男士的话 "I'll pay for the textbooks for next term." 可知男士要用这笔钱来买书。正确选项由原文"pay for the textbooks"同义转述而来。

Text 7

M: Hi, Sue. How's it going?

W: Oh, hi, Frank, just fine. How are your classes?

M: Pretty good. I'm glad this is my last term here, though.

W: Why is that? I thought you were enjoying school.

M: I was. But now I'm getting tired of it. I'm ready for the real world.

W: What are you planning to do when you graduate?

M: First, I want to get a job as a computer programmer, and then after five years or so, I'd like to start my own business.

W: Sounds good. I still have three terms to go until I'm done.

M: You'll make it for sure. Well, see you later.

W: Bye!

8. 答案为 A。此题为人物关系推断题。略有难度。根据材料中女士问男士"How are your classes?"及男士的回答"I'm glad this is my last term here, though."可知男士还是一名学生,再根据女士自己说的"I still have three terms to go until I'm done."可推知两人是校友。

9. 答案为 A。此题为简单的事实细节题。根据材料中男士的话 "First, I want to get a job as a computer programmer"可知男士毕业后会先找一份计算机程序员的工作。

Text 8

M: Hello, Milton Hotel Reservations. How may I assist you?

W: Hi, I'm calling to make some changes to an existing reservation.

M: Certainly. Do you have the reservation number?

W: Sure, it's 219.

M: That's a reservation for Sally Menkel. Is that right?

W: Yes, that's right. I'd like to change the check-in date from September 15 to September 16.

M: Certainly. I can make that change for you. Is that the only change?

W: No, the check-out date will also change from the 23rd to the 24th.

M: No problem. We have you arriving on the 16th of September and leaving the 24th of September — altogether, eight nights. Will there be anything else?

W: Yes. Instead of a courtyard room, I'd like a room with a view, preferably on an upper floor.

M: I can certainly change that for you, but there will be a change in the room rate. The new rate is \$199 per night, instead of the original \$179.

W: That's OK. These are all the changes. Thank you very much.

M: You're welcome. Have a nice day!

- 10. 答案为 C。此题为事实细节题。根据材料中女士的回答"Hi, I'm calling to make some changes to an existing reservation."可知女士之所以打电话是想要修改预订信息。
- 11. 答案为 B。此题为事实细节题。根据材料中女士的话 "I'd like to change the check-in date from September 15 to September 16." 可知她将会在 9 月 16 号入住。
- 12. 答案为 B。此题为事实细节题,与数字有关。根据材料中男士的话 "The new rate is \$199 per night, instead of the original \$179."可知现在更改之后的房价为\$199。

Text 9

W: Gordon, I'm going to Keswick in the Lake District this weekend.

M: Really?

W: Yeah, five of us. Why don't you join us? We're getting to Keswick on Friday. Then we're going boating on Saturday. And on Sunday, we're going to do some shopping. Then I will take some time to visit my aunt Lucy.

M: You're not going to camp, are you? Isn't it a bit cold?

W: No, we're not. It is a bit cold. We're staying in a country inn. It's not like five-star hotels or anything. But it's really comfortable.

M: Hmm, sounds interesting. You know, it's the boating that I don't like.

W: Well, what are you up to?

M: Sit on my sofa all weekend and watch the DVDs I've just bought. And that will be a busy weekend. I may finish watching Friends.

W: I don't know how you can do that all weekend, Gordon. I'd get bored.

M: I know, I know. But that's really what I want to do.

13. 答案为 C。此题为简单的事实细节题。根据材料中女士的话 "Then we're going boating on Saturday." 可知答案为 C。

- 14. 答案为 A。此题为简单的事实细节题。根据材料中女士的话"We're staying in a country inn."可知她们晚上住在一家乡村旅馆。
- 15. 答案为 B。此题为事实细节题。根据材料中男士的话 "Sit on my sofa all weekend and watch the DVDs I've just bought."可知答案为 B。干扰项 A 巧妙地采用了材料中一部肥皂剧的名字。
- 16. 答案为 B。此题为情感态度题,略有难度。根据材料中女士的话"I don't know how you can do that all weekend, Gordon. I'd get bored."可推知女士认为男士这样度过周末有些无聊。这里女士使用了一个省略的虚拟句式"I'd get bored"来表达自己的态度。

Text 10

M: Hello. Welcome to the program. In America, May and June are the traditional months for graduations. A listener in China, Wang Ming, who is about to get an engineering degree, wants to know how American college graduates find jobs. Right now, the answer is: not very easily. A latest study on the college job market showed that employers wanted to hire 22% fewer graduates this year than last. The study also showed that just 20% of those who looked for jobs before graduation have found one by now. This is compared to half of students who had looked for a job by this time two years ago. But one difference: fewer of this year's graduates have started to search for jobs. Engineering graduates were more likely to have started their job search already, and to have accepted a job. This is among the best-paid professions for people with just a college degree. On average, engineering majors expect to start at about \$62,000 a year.

此段独白是一则电台广播。用于解答一位即将获得工程学位的中国大学生关于美国大学毕业生求职就业状况的疑问。

- 17. 答案为 A。 此题为人物身份推断题, 难度不大。根据材料中"Wang Ming, who is about to get an engineering degree"可知 Wang Ming 是一名马上就要毕业的学生。
- 18. 答案为 C。 此题为有一定难度的事实细节题。根据材料中"...how American college graduates find jobs. Right now, the answer is: not very easily."可知美国大学生找工作也是不容易的。正确选项使用了同义转述:"not optimistic"是"not easily"的转换表达。
- 19. 答案为 A。 此题为有关数字的事实细节题。根据材料中"The study also showed that just 20% of those who looked for jobs before graduation have found one by now."可知今年只有 20%

的求职者在毕业前找到了工作。三个选项都来自材料,而且分布十分紧密,很容易造成困扰,听者需边听边快速记笔记,以分辨各数字所对应的信息。

20. 答案为 B。 此题为事实细节题,需要对原文中的有关信息进行归纳总结,略有难度。根据材料中"Engineering graduates were more likely to have started their job search already, and to have accepted a job. This is among the best-paid professions for people with just a college degree. On average, engineering majors expect to start at about \$62,000 a year."可知仅拥有本科学位的工程类毕业生就可以获得最好的行业薪酬,他们所期望的起始年薪就高达\$62,000,在前面提到的"不容易"的大背景下,能推断出容易接受工作的原因和薪资水平有关。另外 A中的 work experience 和 C 中的 choice 均未被提及。