# 英语试卷

试卷共12页,全卷满分150,考试用时120分钟。

### 注意事项:

- 1. 答题前, 先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上。用 2B 铅笔将答题卡上试卷 类型 A 后的方框涂黑。
- 2. 选择题的作答:每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
- 3. 非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。

第一部分: 听力(共两节,满分 30 分)

做题时, 先将答案标在试卷上。录音内容结束后, 你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节: (共 5 小题; 每小题 1.5 分, 满分 7.5 分)

听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

- 1. What does the woman mean?
- A.Peter likes to follow the fashion.
- B.Peter has a bad taste in dressing.
- C.Peter missed a few lessons.
- 2. What is the probable relationship between the speakers?
- A. Mother and son.
- B. Doctor and patient.
- C. Teacher and student.
- 3. What does the man want to know?
- A.Susan's plan for tonight.
- B.The address of the Duce's.
- C.A reservation phone number.
- 4. How does the woman feel now?
- A. Nervous. B. Excited. C. Relaxed.

- 5. How does the woman deal with difficult lectures?
- A. By recording them.
- B. By talking with lecturers.
- C. By attending them again.

第二节: (共 15 小题; 每小题 1.5, 满分 22.5 分)

听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟,听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6~7 题。

- 6. Why does the woman call the man?
- A. To make an appointment. B. To offer some information. C. To ask for advice.
- 7. Which route will the man probably take?
- A. Route 5. B. Route 12. C. Route 17.

### 听第 7 段材料, 回答第 8~9 题。

- 8. What's the price of each copy for the man?
- A. 10 cents. B. 15 cents. C. 20 cents.
- 9. What does the woman advise the man to do?
- A.Use the coin-operated machine.
- B.Make the copies himself.
- C.Get the copies later.

# 听第 8 段材料, 回答第 10~12 题

- 10. What was Henry doing when the accident happened?
- A. Playing with toys. B. Calling his friend. C. Playing the guitar.
- 11. When did Henry notice Mike's situation?
- A. Mike was crying.
- B. Mike was turning purple.
- C. Mike was fighting for breath.
- 12. What did Henry do to save Mike?
- A. Perform first aid on him.
- B. Go to find his father.
- C. Take him to hospital.

# 听第 9 段材料, 回答第 13~16 题。

- 13. Where is Story Time held?
- A In the Children's Room.
- B. In the Meeting Room.
- C. In the Reference Room.
- 14. When does Family Movies take place now?
- A. On Thursdays.
- B. On Saturdays.
- C. On Sundays.
- 15. What will the man probably do on Friday night?
- A Give a speech.
- B. Listen to a lecture.
- C. Read stories to children.
- 16. What are the speakers mainly talking about?
- A. Movie nights.
- B. Library events.

A. In England.

A. About 200.

C. Weekend activities.

### 听第 10 段材料, 回答第 17~20 题。

- 17. Where does the factory tour take place?
- 18. How many machines are there in the factory?
- B. About 1,000.

B. In America.

- 19. What process comes first about dealing with the plastic?
- A. It is melted. B. It is shaped. C. It is cooled.
- 20. What might be Roger's job at the factory?
- A. Designing the toys.
- B. Fixing the machines.
- C. Cleaning the factory.

第二部分阅读(共两节,满分50分)

第一节 (共 15 小题; 每小题 2.5 分, 满分 37.5 分)

阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。

C. In Denmark.

C. About 10,000.

#### Welcome!

We look forward to welcoming you this summer. Below you will find a list of forms for students accepted to our 2019 Salisbury Summer School. Please review the documents and fill out and return any applicable forms, Should you wish to spend overnight in the area when you drop off your child, please make arrangements well in advance as summer is a busy time of year in Conriecticut's northwest corner. (A.list of area hotels is found here.)

Both the elective course enrollment(登记)and the questionnaire are very important because we will be unable to design your child's academic schedule without them. We would also like to draw your attention to the form regarding students leaving on weekends during summer school.

Accepted Student Forms(ASFs):

- •Elective Enrollment
- Questionnaire
- Weekend Permission
- Travel Form
- Pharmacy(用药)Form
- •E& R Laundry Registration Form

The Salisbury School Health Center works with Magnus Health which is a secure and easy-to-use website for online submission and storage of your child's medical information. You must access your child's Magnus Health account in order to get and submit the required health forms before registration (Access the Pharmacy Form here). Health forms must be completed and submitted to Magnus Health by June 15, if not, summer school classes and activities may not be accessible to your kid.

For questions regarding Salisbury School required health forms or your Magnus Health account, please email healthcenter@salisburyschool.org.Alternatively, you may call the health Center at 860-435-5748.

- (. What should they do if parents want to spend one night in the area?
- A. Complete all the forms.

B. Book a room as early as possible.

c. Apply to Magnus Health

- Tell the summer school in advance.
- Which form should parents fill in if their kids leave on weekends during summer school?
- A. Elective Enrollment.

B. Questionnaire.

c. Weekend Permission.

- Travel Form.
- 3. What may cause students to miss some classes and activities?
- A. Incomplete health forms.

B. Not returning ASFs by June 15.

c. Failing to register ahead of time.

J. Loss of Magnus Health account.

### 【答案】1. B 2. c 3. A

#### 【解析】

#### 【分析】

本文是一篇应用文(告示)。本文的主要内容是告知 2019 年 Salisbury 暑期学校录取学生需要的表格。

### 【/题详解】

细节理解题。根据第一段的 Should you wish to spend overnight in the area when you drop off your child, please make arrangements well in advance 如果您想在送孩子时在此过夜,请提前做好安排,由此可知,如果父母想在这住一晚的话,他们需要尽可能早地预定房间,故选 B。

### 【》题详解】

细节理解题。根据第二段的 We would also like to draw your attention to the form regarding students leaving on weekends during summer school. 我们还想提请您注意关于暑期学校学生周末离校的表格。由此可知,如果孩子在暑期学校的周末离开,家长应该填写"周末许可",故选 C。

### 【 3 题详解】

细节理解题。根据最后一段的 Health forms must be completed and submitted to Magnus Health by June 15, if not, summer school classes and activities may not be accessible to your kid. 健康表格必须在 6 月 15 日前完成并提交给马格努斯健康中心,否则,您的孩子可能无法参加暑期学校的课程和活动。由此可知,如果不能完成健康表格会导致学生错失一些课程和活动。故选 A。

【点睛】做细节题时,用题干直接在文章中进行定位,与**题干意思相符的原文**或是在原文附近就是答案的位置。如第 3 题,根据题干 What may cause students to miss some classes and activities?可定位在原文的最后一段的 Health forms must be completed and submitted to Magnus Health by June 15, if not, summer school classes and activities may not be accessible to your kid.既是答案所在。

B

I grew up with a four-year gap (差距) between myself and my younger brother. It was an enough distance in age to keep us close as we got older, but also enough of an age gap to make sure we lived our own lives in completely different ways. Having a younger brother while I was a girl was a lot of work for there was a lot of fighting.

However, as we've got older, we've become closer, and I've learned several things in life from my younger brother that I didn't realize I needed before.

My younger brother is one of the most talented and creative souls I've known. He's constantly feeding his creativity with new art forms, new instruments. He always seeks to understand and learn more about the world around him. He's helped remind me through his actions and words that giving up on creativity is something a

person should never do.

My younger brother has always been a more introverted type, and if you speak to him, you're lucky to get over three words out of him at a time. Because of this, he's certainly learned the whole "actions speak louder than words" thing. But, I've realized from my brother that I needn't speak to fill the silence. Sometimes, it's necessary to spend some of your time in silence and reflect in it. My younger brother has also been through hard times, but he's able to focus on learning from the hard times, unlike me, who tends to hold on to every little thing from my life. It's always been difficult for me to let things go and move on, but my younger brother has been an inspiration for me to try harder at letting go.

- 4. What does the author think of growing up as the older sister?
- A. It is a great advantage.
- B. It tends to be enjoyable.
- C. It is troubling but inspiring.
- D. It isn't always fun and easy.
- 5. What does the author's younger brother's actions suggest to her?
- A. She should focus on the past and the present
- B. She should never stop feeding her creativity.
- C. She should move on with the past kept in mind.
- D. She should explain every little detail of something.
- 6. What might the introverted people be like according to paragraph 4?
- A. They are quiet.
- B. They are quick.
- C. They are noisy.
- D. They are friendly.
- 7. What is the best title for the text?
- A. The Good Relationships between My Brother and Me
- B. The Inspirations My Younger Brother was Given
- C. Lessons My Little Brother Helped Me Learn
- D. The Great Qualities of My Little Brother

【答案】4.0 5.B 6.A 7.0

【解析】

本文是议论文,作者作为一个姐姐,从弟弟那学习到了很多。

### 【+题详解】

推理判断题。根据第一段"Having a younger brother while I was a girl was a lot of work for there was a lot of fighting." 当我还是个小女孩的时候,有个弟弟对我来说是件很辛苦的事,因为经常会吵架。第二段进行了转折"However, as we've got older, we've become closer, and I've learned several things in life from my younger brother that I didn't realize I needed before." 然而,随着我们年龄的增长,我们的关系越来越亲密,我从弟弟身上学到了很多以前我不知道自己需要的东西。所以作者作为一个姐姐,觉得麻烦但是鼓舞人心。故选 C 项。

### 【 5 题详解】

推理判断题。根据第三段"He's helped remind me through his actions and words that giving up on creativity is something a person should never do." 他用行动和言语提醒我,放弃创造力是一个人永远都不应该做的事。 所以弟弟给姐姐的建议是永远不要停止创造。故选 B 项。

### 【6题详解】

推理判断题。根据第四段"My younger brother has always been a more introverted type, and if you speak to him, you're lucky to get over three words out of him at a time." 我弟弟一直比较内向,如果你跟他说话,能一次说出三个字就很幸运了。可知 introverted people 指的是很内向安静的人,故选 A 项。

### 【7题详解】

主旨大意题。根据第二段"and I've learned several things in life from my younger brother that I didn't realize I needed before." 在生活中,我从弟弟那里学到了很多以前我不知道自己需要的东西。作者在此展开叙述,讲述弟弟的优点对自己的影响,所以本文的主旨是我从弟弟那里学到的课程。故选 C 项。

 $\mathbf{C}$ 

Taking a break during the workday is important but how often do we actually make the time to do it? For most, an eight-hour workday just doesn't seem like enough and we end up sacrificing moments of peace to make room for more moments of productivity, but according to a new study, skipping that lunch break could actually be hurting our performance.

Amazing as it may seem, taking time away from work to enjoy a short walk or a few minutes of mindful thought throughout the day can actually have positive effects on your end of day concentration and help you feel less tired after you are off work.

Scientists tasked workers in intellectually (智力上地) demanding fields-education, engineering and finance-with taking a short 15-minute walk or doing 15 minutes of mindful thinking during their lunch breaks every day for two weeks. The participants were asked to report how they were feeling near the end of the day during, before and after the study. They also filled out a short questionnaire every night, asking how much they

enjoyed their lunch break The results: those who took a break to walk or mindfully relax were significantly less stressed and able to perform better at the end of the workday than those who took no breaks. Mindful relaxation in particular helped people feel less anxious at the end of the day.

According to the study, walk in nature can lead to attention restoration—recovery from cognitive (认知的) overload after focus and mindful relaxation can increase our positive feelings, relieve stress and start focus.

So the next time you think you should skip your lunch break to get that big project done, take a breath and consider giving yourself a moment of peace. It might just make you a more productive employee.

- 8. What phenomenon is mainly described in the first paragraph?
- A. Overwork for productivity.
- B. Better performance on jobs.
- C. Inappropriate working ways.
- D. Peaceful work environment.
- 9. What may make people more relaxed after work?
- A. Their walk with their colleagues.
- B. Their good food for lunch.
- C. Their timely relaxation.
- D. Their whole devotion.
- 10. Why did the scientists test the workers?
- A. To check their physical health.
- B. To see the effect of lunch break.
- C. To see how long they relax daily.
- D. To check if they live an active life.
- 11. What is the author's purpose in writing the text?
- A. To tell how to perform better.
- B. To show the importance of attention.
- C. To introduce the life of employees.
- D. To advise people to take a lunch break during work.

# 【答案】8. A 9. c 10. B 11. 9

### 【解析】

本文是说明文,研究表明,适当的午休有助于减少工作压力和提高工作效率。

### 【8题详解】

主旨大意题。根据第一段"an eight-hour workday just doesn't seem like enough and we end up sacrificing moments of peace to make room for more moments of productivity" 一天工作八小时似乎还不够,我们会牺牲片刻的平静来为更多的工作时间腾出空间。可知人们工作时间太长。故选 A 项。

### 【》题详解】

推理判断题。根据第二段 "taking time away from work to enjoy a short walk or a few minutes of mindful thought throughout the day can actually have positive effects on your end of day concentration and help you feel less tired after you are off work." 从工作中抽出时间来散散步,或者花上几分钟思考一下,这对你在一天结束时的专注力有积极的影响,还能让你下班后感觉不那么累。所以及时的放松有助于人们工作之后更加轻松。故选 C 项。

### 【10题详解】

推理判断题。根据第三段"The results: those who took a break to walk or mindfully relax were significantly less stressed and able to perform better at the end of the workday than those who took no breaks." 结果是:那些休息了一会儿走路或专心放松的人压力明显更小,在工作日结束时比那些不休息的人表现更好。从结果可以看出第二段提出的放松之后,人们的工作压力更小,表现更好,所以科学家测试工作者是为了看看午休的影响。故选 B 项。

### 【// 题详解】

推理判断题。根据最后一段 "So the next time you think you should skip your lunch break to get that big project done, take a breath and consider giving yourself a moment of peace." 所以,下次当你认为你应该跳过午餐休息 去完成那个大项目时,深呼吸,考虑给自己片刻的安宁。作者写这篇文章的目的就是建议人们工作的时候 午休,故选 D 项。

D

Most of us don't reach for that gnarled (多节的) carrots when selecting our produce at the local supermarket. That's exactly why Americans waste up to 40% of eatable food every year. This unbelievable number has sparked the "ugly food" movement, and inspired many companies to sell misshapen fruit and vegetables to consumers, rather than throw them in the trash.

One San Francisco organization is taking a unique approach to this idea. The Salvage Supperclub hosts fancy dinners inside dumper truck (卸车) where they serve dishes entirely prepared with food that would have otherwise gone to waste.

Josh Treuhaft, founder of these ugly food dinners, originally came up with the idea 10 bring awareness to America's food waste problem. "There is undeveloped potential in their food that for some reason, not to their own fault, is going to waste," he told Seeker's Laura Ling.

Treuhaft isn't alone in his effort to reduce America's food waste. A Change, org last year willed for Whole Foods to become part of the ugly food movement. They sold misshapen fruit and vegetables in Northern California stores.

Selling imperfect produce is still relatively rare right now, which can be partially due to a supply issue rather than a lack of willing participants. Raley's, a Sacramento-based grocery chain, started an ugly food pilot program called "Real Good", but discontinued it after 90 days saying they had "some challenges sourcing the product". A grower might have large amounts of ugly produce one year due to terrible weather, but much less the next year if the weather has been more ideal. Harvests constantly vary and retailers are more likely to buy ugly produce in large number rather than just a few pounds at a time.

This is why organizations like Imperfect Produce and Salvage Supperclub are playing an important role in the prevention of food waste. Salvage Supperclub takes it a step further by not only buying the ugly produce, but turning it into a good dining experience as well.

- 12. What can we infer from Paragraph 1?
- A. People usually prefer Rood-looking produce.
- B. Gnarled carrots mostly appear in the supermarket.
- C. Many companies find new business opportunities.
- D. Americans eat less fruit and vegetables than expected.
- 13. Why does the Salvage Supperclub have dinners inside the dumper truck?
- A. To prove his fancy idea.
- B. To remind people not to waste.
- C. To show waste can be eaten.
- D. To advise people lo dine in dumper truck.
- 14. What's Josh Treuhaft's advice to reduce America's food waste?
- A. People should reduce the ugly food.
- B. People should make full use of ugly food.
- C. People should be more aware of food shortage.
- D. People should develop their potential in producing food.
- 15. Why did Raley's stop its "Real Good" after 90 days?
- A. Retailers' pursuing larger profit.
- B. Bad harvests due to bad weather.
- C. Lack of steady sources of produce.

D. People's unwillingness to buy imperfect produce.

【答案】12. A 13. B 14. B 15. c

#### 【解析】

这是一篇说明文。多数人在当地市场挑选蔬菜时不会选择品相不好的多节的胡萝卜。这就是为什么每年美国会浪费 40%的可吃食物。这一惊人数字引起人们对丑陋食物的运动。很多公司开始销售长相难看的水果蔬菜给消费者而不是把它们扔到垃圾桶。

### 【/2题详解】

推理判断题。根据文章第一段 Most of us don't reach for that gnarled (多节的) carrots when selecting our produce at the local supermarket. 可知,多数人在当地市场挑选蔬菜时不会选择品相不好的多节的胡萝卜。可以推断出人们挑选商品时经常选看着好看的食物。故选 A。

#### 【/3题详解】

推理判断题。根据文章第一段很多公司开始销售长相难看的水果蔬菜给消费者而不是把它们扔到垃圾桶。和第二段 The Salvage Supperclub hosts fancy dinners inside dumper truck (卸车) where they serve dishes entirely prepared with food that would have otherwise gone to waste.可以得知"救助"超级俱乐部在卸车里用本来会被扔掉的食材准备晚宴,为了警示人们不要浪费食物。故选 B。

### 【/# 题详解】

细节理解题。根据文章第三段 Josh Treuhaft, founder of these ugly food dinners, originally came up with the idea 10 bring awareness to America's food waste problem. 乔希·特鲁哈夫特,这些丑陋的食物晚餐的创始人,最初提出了一个想法,那就是让人们意识到美国的食物浪费问题。所以 Josh Treuhaft,发起用品相不好的食材做晚宴是号召大家充分利用品相不好的可食用食材。故选 B。

### 【/s 题详解】

细节理解题。根据文章最倒数第二段 Raley's, a Sacramento-based grocery chain, started an ugly food pilot program called "Real Good", but discontinued it after 90 days saying they had "some challenges sourcing the product". (美国加州首府萨克拉门托的零售连琐商) Raley's,发起的丑陋食物促销计划 90 天后搁置了,因为产品资源紧缺。故选 C。

### 第二节 (共5小题;每小题 2.5分,满分 12.5分)

阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

I remember from a young age being attracted by the world around me. Whenever I observed my surroundings, I would always wonder about what they were made of. \_\_\_\_16\_\_\_After a little time had passed, this curiosity was developed by my high school chemistry teacher, which was finally furthered as I got my

doctor's degree in chemistry while I was at university. From that time on, I have continuously developed my understanding and have been working in the chemical industry. It has been a decade now and my interest in chemistry has never dropped off. \_\_\_\_\_ 17\_\_\_ And I have improved my understanding in this field of study.

In this day and age, as a means to continuously increase an interest in the natural sciences in your child, labs are available that provide an ideal learning environment for modern students. \_\_\_\_\_\_18\_\_\_\_\_ In the lab, your children can do a great job of discovering this fascinating field of study. Designing a simple science project lab with education in mind is possible with home chemistry labs that can be bought from respected colleges or universities.

Science jobs in these subjects are and will continue to be required by industry and society. \_\_\_\_\_19\_\_\_One of the most important ways parents can help their children develop an interest in mathematics, science, and technology is by showing attitudes and values that support learning. \_\_\_\_20\_\_\_The sooner the children begins to learn about a field of study, the more prepared they will be to face the challenges that these subjects might offer.

- A. These days, you can make a home chemistry lab.
- B. Instead, it has increased as I have continued to learn.
- C. Encourage your children to find out about different jobs.
- D. They require great attention to details, teamwork and skills.
- E. A particular field of study which I was most interested in was chemistry.
- F. Help children see mathematics, science and technology that exist around them.
- G. For a student to do well in science, having knowledge of it in advance is necessary.

### 【答案】(6. を 17. 13 18. A 19. p 20. g

### 【解析】

这是一篇说明文。我们每个人从小就开始对周围的事物感动好奇,作者通过讲述自己对化学的好奇心以及 成功的研究和学习的历程来说明重视和培养好奇心的重要性和方法。

### 【/6题详解】

根据下文内容 "After a little time had passed, this curiosity was developed by my high school chemistry teacher, which was finally furthered as I got my doctor's degree in chemistry while I was at university. (过了一段时间,我的高中化学老师培养了我的这种好奇心,最后我在大学获得了化学博士学位,这种好奇心进一步增强了。)"由"化学老师培养了我的这种好奇心"可知此处好奇心指的是我感兴趣的研究领域,即化学,对应 E 项内容"我最感兴趣的一个研究领域是化学。",故选 E。

# 【/7题详解】

上文提到 "From that time on, I have continuously developed my understanding and have been working in the

chemical industry. It has been a decade now and my interest in chemistry has never dropped off. ( 从那时起,我的理解不断发展,并一直在化工行业工作。到现在已经十年了,我对化学的兴趣从未减退)"可知作者一直在做关于化学领域的研究并且一直在提升可知作者对化学的研究兴趣反而随着研究继续而增加,故选  $\mathbf{B}$ 。

### 【18题详解】

上文提到"labs are available that provide an ideal learning environment for modern students. (实验室为现代学生提供了理想的学习环境)"以及下文"In the lab, your children can do a great job of discovering this fascinating field of study. (在实验室里,你的孩子可以很好地发现这个极棒的研究领域)"设空处作为这两个内容的衔接部分,应该做到承上启下,以及最后一句提到的"Designing a simple science project lab with education in mind is possible with home chemistry labs that can be bought from respected colleges or universities. (设计一个简单的教育科学项目实验室是可能的家庭化学实验室,可以从知名的学院或大学购买)"表示在这个时期可以做一个家庭实验室,A项内容"现在,你可以做一个家庭化学实验室。"符合此题要求,故选 A。

# 【/9题详解】

根据上一句 "Science jobs in these subjects are and will continue to be required by industry and society. (这些学科中的科学工作已经在并且是将继续被工业和社会所需要的)"说明这些学科在我们的生活中很普遍,再根据下文"One of the most important ways parents can help their children develop an interest in mathematics, science, and technology is by showing attitudes and values that support learning. (父母帮助孩子培养对数学、科学和技术的兴趣最重要的方式之一就是表现出支持学习的态度和价值观)"说明父母要帮助孩子们了解他们周围的数学、科学和技术,再支持他们对这些领域进行了解和研究。故选 D。

### 【20 题详解】

根据下文 "The sooner the children begins to learn about a field of study, the more prepared they will be to face the challenges that these subjects might offer. (孩子们越早开始学习某一领域的知识,他们就越有准备地面对这些学科可能提供的挑战。)"可知一个学生在科学领域学得好,提前了解相关的知识是有必要的,故选 G。

第三部分语言运用(共两节,满分30分)

第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)

阅读下面短文, 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

One afternoon, I took my daughter to go ice skating. I grew up ice skating, a(n) 21 much like riding
a bike. And she was eager to learn. We22stepped onto ice that was more slippery than I23 No
sooner did our blades(冰刀)the frozen area than both my daughter and I felt ourselves hurtling(湿
沖) toward the ground. I feared my daughter falling again and asked her to stay aside watching but she
At that moment, her friend pirouetted (单脚尖旋转) toward us. She said, "Falling is part of any
new 26 I'll help her to skate! "My daughter looked at me with 27 eyes and I agreed.

Seconds later, my daug	ghter 28 . I gasped as	s she struggled to get up. Then	n I watched
her 29 for her friend's hand, get back on her 30 , and skate off only to fall three paces later. Over			
time, her falling became 31			
: "Mama! I fell	22 times!" I spent the next h	nour watching my daughter	33 the rink. After
falling, she got up by clinging	ng to the wall and started to g	glide until she could make it a	all the way around without a
single fall. 34 my d	laughter stepped off the rink,	with a 35 smile, "N	/ama! I did it! I did it!"
21. A. course	B. skill	C. experience	D. story
22. A. stably	B. hurriedly	C. awkwardly	D. skillfully
23. A. imagined	B. expected	C. noticed	D. remembered
24. A. touch	B. press	C. cut	D. hit
25. A. succeeded	B. nodded	C. refused	D. laughed
26. A. system	B. attempt	C. discovery	D. road
27. A. eager	B. worrying	C. promising	D. surprised
28. A. advanced	B. backed	C. stopped	D. fell
29. A. look	B. send	C. care	D. reach
30. A. legs	B. feet	C. back	D. hands
31. A. less frequent	B. less likely	C. more painful	D. more graceful
32. A. anger	B. shock	C. fear	D. delight
33. A. seek	B. circle	C. leave	D. approach
34. A. Finally	B. Hardly	C. Quickly	D. Slowly
35. A. kind	B. wide	C. forced	D. relieved
【答案】21. B 22. c	23. 9 24. A 25	. c 26. B 27. A	28. 9 29. 9 30. I
31. A 32. B 33. I	3 34. A 35. B		

### 【解析】

这是一篇记叙文。本文讲述了作者女儿学习滑冰的故事,在无数次摔倒后,作者女儿并没有放弃,最后成功地学会了滑冰,作者以这个故事告诉我们——做任何事情都要不要言弃。

### 【ン/ 题详解】

考查名词词义辨析。句意:我从小就滑冰,这项技能很像骑自行车。A. course 课程; B. skill 技能; C. experience 经历,经验; D. story 故事。根据常识可知,滑冰和骑自行车都是技能。故选 B。

# 【フン 题详解】

考查副词词义辨析。句意:我们笨拙地踩在冰面上,冰面比我记忆中的还要滑。A. stably 稳定地; B. hurriedly

匆忙地; C. awkwardly 笨拙地; D. skillfully 有技巧地。根据前文"And she was eager to learn."可知,因为作者女儿想学滑冰,因为不会,所以此处指他们笨拙地踩在冰面上。故选 C。

### 【23题详解】

考查动词词义辨析。句意:我们笨拙地踩在冰面上,冰面比我记忆中的还要滑。A. imagined 想象; B. expected 期待; C. noticed 注意; D. remembered 记得。根据前文"I grew up ice skating"描述可知,以此处指冰面比作者记忆中还要滑。故选 D。

### 【24题详解】

考查动词词义辨析。句意:我们的刀片一碰到冰冻的地方,我和女儿就感到自己向地面飞去。A. touch 接触; B. press 压; C. cut 切割; D. hit 击打。根据空前"our blades(冰刀)"和空后"the frozen area"可知,因为刀片接触到了冰冻的地方,所以作者和女儿就感到自己向地面飞去。故选 A。

#### 【25 题详解】

考查动词词义辨析。句意:我担心我的女儿再次摔倒,让她站在一边看着,但她拒绝了。A. succeeded 成功; B. nodded 点头; C. refused 拒绝; D. laughed 笑。根据转折连词 but 可知,空处需用动词 refused,表示作者 女儿拒绝了作者的要求。故选 C。

### 【26题详解】

考查名词词义辨析。句意:摔倒是任何新尝试的一部分,我会帮她滑冰的!A. system 系统; B. attempt 尝试; C. discovery 发现; D. road 道路。由前文描述"And she was eager to learn."可知,作者女儿不会滑冰,所以滑冰摔倒是新尝试的一部分。故选 B。

### 【27 题详解】

考查形容词词义辨析。句意: 女儿用渴望的眼神看着我,我同意了。A. eager 渴望的; B. worrying 着急的; C. promising 有希望的; D. surprised 惊讶的。根据作者女儿不会滑冰,渴望滑冰,所以此处指作者女儿用渴望的眼神看着作者。故选 A。

# 【28 题详解】

考查动词词义辨析。句意:几秒钟后,我女儿摔倒了。A. advanced 前进; B. backed 支持; C. stopped 停止; D. fell 摔倒。根据后一句"I gasped as she struggled to get up."可知,作者的女儿挣扎着站起来,由此可知,此处表示作者的女儿摔倒了。故选 D。

### 【29题详解】

考查动词词义辨析。句意: 然后我看到她伸手去拉她朋友的手,重新站起来,滑了下去,只滑了三步。A. look看; B. send 发送; C. care 在乎; D. reach 伸出。根据前文描述和"for her friend's hand"可知,作者女儿摔倒了,所以空处需用动词 reach,表示她伸手去拉她朋友的手。reach for...伸手去拿……,固定短语。故选 D。

### 【30 题详解】

考查名词词义辨析。句意: 然后我看到她伸手去拉她朋友的手,重新站起来,滑了下去,只滑了三步。A. legs 腿; B. feet 脚; C. back 背; D. hands 手。根据后文 "and skate off only to fall three paces later."可知,作者女儿站了起来,所以空处需用名词 feet。故选 B。

### 【3/ 题详解】

考查形容词词义辨析。句意:随着时间的推移,她摔倒的次数越来越少。A. less frequent 低频率; B. less likely 较少可能; C. more painful 更加痛苦; D. more graceful 更优雅。根据时间状语"Over time"和常识可知,练习多了,作者女儿摔倒的次数越来越少。故选 A。

### 【32 题详解】

考查名词词义辨析。句意: 当他们最终回到长椅上时,我女儿惊讶地叫道: "妈妈!我摔了 22 次!" A. anger 生气; B. shock 吃惊; C. fear 恐惧; D. delight 开心。根据空后""Mama! I fell 22 times!"可知,作者的女儿摔倒了 22 次,所以作者的女儿感到惊讶。故选 B。

# 【33题详解】

考查动词词义辨析。句意:接下来的一个小时,我看着女儿在溜冰场转圈。A. seek 寻找; B. circle 转圈; C. leave 离开; D. approach 靠近。根据常识可知,根据下文"After falling, she got up by clinging to the wall and started to glide until she could make it all the way around without a single fall"可知,作者女儿在滑冰,初学,技术不好,不断的跌倒,爬起,在溜冰场上练习滑冰,所以此处指作者看着女儿在溜冰场转圈。故选 B。

### 【34题详解】

考查副词词义辨析。句意:最后,我女儿从溜冰场上走了下来,笑容灿烂,"妈妈!我做到了!我做到了!"A. Finally 最后; B. Hardly 几乎不; C. Quickly 快速地; D. Slowly 慢慢地。根据故事发展可知,作者女儿开始不会滑冰,到最后会滑,所以此处需用副词 finally。故选 A。

# 【35 题详解】

考查形容词词义辨析。句意:最后,我女儿从溜冰场上走了下来,笑容灿烂,"妈妈!我做到了!我做到了!"A. kind 善良的; B. wide(笑容)大大的,灿烂的; C. forced 强迫的; D. relieved 放心的。根据后文""Mama! I did it! I did it!""可知,因为作者女儿学会了滑冰,所以她笑得很灿烂。故选 B。

### 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

I used to be so addicted to computer games that I had little time for study and thus fell behind and
my36(fit) began to fail. My parents and teachers were greatly worried about me. It was37 my
English teacher said to me that helped me38 She told me that I must have my own goal of life,
my future would be hopeless and that playing computer games was fun but it would not guarantee
mebright future. I finally realized that I must set up a goal and work hard towards it right away. In the

days that \_\_\_\_\_41 \_\_\_ (follow), whenever I felt tired or had an urge \_\_\_\_\_42 \_\_\_ (play) computer games, I thought of my goal and soon regained strength.

### 【答案】36. fitness

- 37. what 38. out
- 39. or 40. a
- 41. followed
- 42. to play
- 43. enthusiastic
- 44. returning
- 45. brighten

### 【解析】

这是一篇记叙文。文章讲述作者在老师的帮助下戒掉网瘾的故事。

### 【36题详解】

考查不可数名词。句意:我以前沉迷于电脑游戏,以致于几乎没有时间学习,因此落后了,我的健康也开始衰退。分析句子结构可知,空处需用名词作主语,fit 的名词为 fitness "健康",不可数名词。故填 fitness。

### 【37 题详解】

考查主语从句。句意:是我的英语老师对我说的话帮助我摆脱了困境。空处需用连接词引导主语从句,连接词在从句中作动词 said 的宾语,空处需用连接代词 what,表示说的具体内容。故填 what。

#### 【38 题详解】

考查固定搭配。句意同上。根据句意可知,此处是固定短语 help sb. out "帮助某人摆脱困境"。故填 out。

### 【39题详解】

考查连词。句意: 她告诉我,我必须有自己的人生目标,否则我的未来将是无望的,玩电脑游戏是有趣的,但不能保证我有一个光明的未来。结合前后句意可知,空处需用并列连词 or 连接,表示"否则,要不然"。故填 or。

### 【40 题详解】

考查冠词。句意同上。空处需用不定冠词 a/an, 泛指"一个美好的未来", bright 是以辅音音素开头的单词, 所以空处需用 a。故填 a。

### 【41 题详解】

考查动词时态。句意:在接下来的日子里,每当我感到疲倦或想玩电脑游戏时,我就会想到我的目标,很快就恢复了力量。根据空后 felt tired 可知,空处谓语动词需用一般过去时,表示过去发生的事情。故填 followed。

### 【42 题详解】

考查非谓语动词。句意同上。Have an urge to do sth. "很想做某事"是固定搭配。故填 to play。

# 【+,题详解】

考查形容词。句意:除此之外,我热衷于帮助其他同学。空处需用形容词作表语, be enthusiastic about "对······ 热心"。故填 enthusiastic。

### 【\*\* 题详解】

考查非谓语动词。句意:每天早上回到学校的时候,我都下定决心,要不遗余力地去实现自己的目标,让别人的一天充满阳光。空处需用非谓语动词作状语,空处动词 return 与主句主语之间是主动关系,所以空处需用现在分词 returning 作状语。故填 returning。

### 【45 题详解】

考查动词。句意同上。spare no effort to do sth. "不遗余力地做某事"是固定搭配,此处 and 连接两个并列的 宾语,所以空处需用动词原形 brighten。故填 brighten。

# 第四部分 写作(共两节,满分40分)

# 第一节 (满分 15 分)

¥6. 假定你是李华, 你校正在筹备 70 周年校庆, 准备招收一批志愿者学生。请你写信应聘, 内容包括:

- 1. 应聘目的
- 2. 自身优势: 熟悉情况; 沟通能力; 团队合作; 实践经验等

注意: 1. 词数 80 左右

2.	可以适当增加细节,	以使行文连贯。

### 【答案】Dear Sir or Madam,

I hear that our school is preparing for its 70th anniversary and is going to recruit a group of volunteer students. I'm writing this letter to apply to work as a volunteer. In my opinion, volunteer work can not only contribute to the

construction of our school, but also enrich my knowledge and experience. I think this job is perfect for me. I am very familiar with our school and volunteer work. In addition, in the past three years I have taken part in many social activities in which I performed well and gained rich experience. Furthermore, my interest and skill in communication and teamwork contribute to my application for the job.

I would appreciate an interview at your convenience. I'm looking forward to hearing from you. With all my best regards.

Yours sincerely,

Li Hua

#### 【解析】

### 【分析】

这篇书面表达是一篇应用文写作。

【详解】假定你是李华,你校正在筹备 70 周年校庆,准备招收一批志愿者学生。请你写信应聘,内容包括: 1. 应聘目的; 2. 自身优势:熟悉情况;沟通能力;团队合作;实践经验等。通过审题,可知应该以第一人称为主,一般现在时进行写作。考生要先想好写哪几点,运用合适的语法规则和词汇把各要点都准确表述出来。描述要尽量选择简洁的语言,难点在于选择词汇和句型,可以灵活运用高级词汇和固定短语准确表述。还要用适当的连接词把句子连接起来,这样文章显得更连贯。

【点睛】这篇书面表达的关键在于句子内容的准确表述,同时注意谋篇布局的顺序,运用合适的连接词连接全文,同时选择高级的词汇和语法项目让文章更有文采。I heard that our school is preparing for its 70th anniversary and is going to recruit a group of volunteer students.宾语从句的运用;In addition,in the past three years I have taken part in many social activities in which I performed well and gained rich experience. 定语从句的运用。

# 第二节 (满分 25 分)

**4**7. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为 150 左右。

Holidays are not necessarily for fun or rest. Doing something meaningful can also gain special pleasure. When the final bell rang, the students were reminded that there was no school on Monday—the Labor Day. "Enjoy your extra day off,"said the teacher to her class.

An extra day of fun suited Kayla just fine. She loved breaks. She wanted to go out to play with her friends. When the school bus dropped Kayla off, she ran into the house happily.

"How was school, Kayla?" asked her mom.

"It was great, Mom. I am excited about no school on Monday."

"You just started back to school two weeks ago. Already in need of a break, huh?" asked Kayla's mom with a laugh.

Kayla slept in the next morning. Saturday was her favorite day of the week. It rained most of the day, so Kayla enjoyed playing video games inside. On Sunday, her friends came over and they played basketball for several hours.

Then it was Labor Day, you know, the extra day off that Kayla was so looking forward to. But Kayla was awakened early that morning by her dad. He told Kayla that in honor of Labor Day, the family would be cleaning both inside and outside the house. Kayla couldn't believe it. This was a holiday. A day when she was supposed to be enjoying freshly squeezed lemonade while playing in her tree house. As Kayla wiped her eyes, she began to wonder if this was just a bad dream.

"Kayla, your breakfast is ready. We have a lot of work to do today. Let's get a move on, "said Kayla's mom.

As she sat down at the kitchen table, Kayla asked her parents,

"Are you serious about working today? Isn't Labor Day a holiday?"

"Yes, Kayla. It is, "replied her dad. "But your mom and I thought working hard today would make you appreciate why Labor Day was observed in the first place."

Paragrap!	h l	:
-----------	-----	---

At first, Kayla felt disappointed at her parents' plan for the holiday.
Paragraph 2:
But things began to change as she was doing the chores.

At first, Kayla felt disappointed at her parents'plan for the holiday. How eagerly she wanted to go to out to play with her friends! She was against the annoying plan from the bottom of her heart, but she had no choice. First, Kayla was arranged to wash the breakfast dishes. After that, she was asked to give their puppy a bath. She knew it was a hard task, which needed a lot of tiring, careful and patient work. She has begun the work with great unwillingness.

### Paragraph 2:

But things began to change as she was doing the chores. Brushing the puppy, she found it was a lot of fun with so many soap bubbles. Then it was on to yard work where Kayla helped to pick up sticks. She pretended the small sticks were basketballs, and shot them into a large trash can. So the work was done with great pleasure. Kayla felt proud to see how much better the yard looked. When she finished her meaningful chores, Kayla enjoyed relaxing in her tree house. The lemonade tasted wonderful after a hard day of work.

### 【解析】

### 【分析】

这是一篇读后续写作文。

【详解】通过阅读所给文章可知,文章主要记叙了本来以为劳动节放假可以休息的 Kayla,早上被爸爸吵醒,告诉她为了庆祝劳动节,全家会打扫屋子内外。Kayla 不明白,父亲告诉她这么做是为了让她明白劳动节的由来。

续写部分分为两段,第一段开头是:一开始,Kayla 对父母的假期计划感到失望。所以后文应该是讲述 Kayla 内心对这个计划的看法,她虽然反对,但是也别无选择。讲述了 Kayla 做家务的经过。第二段开头是:但随着她开始做家务,情况开始发生变化。本段应该写 Kayla 在做家务过程中的感受,她发现了做家务的乐趣,觉得做家务有意义。

最后还要注意所续写短文的词数应为 150 左右。

【点睛】本文描写详略得当,使用了高级词汇和高级句子。如: play with, be against, have no choice, pick up 等高级词汇; How eagerly she wanted to go to out to play with her friends!运用了感叹句; When she finished her meaningful chores, Kayla enjoyed relaxing in her tree house.运用了时间状语从句等高级句式。